Brisck - home_oss_udenhout_mg_2979 Brisck - home_oss_traffic_van_strien_mg_2933 Brisck - home_breda_saval_mg_2720 Brisck - home_oss_bedrijfsverzamelgebouw_mg_2983 Brisck - home_breda_jumbo_mg_3676

Nieuws

Pilot Plant Possibilities op Nieuw Prinsenland!

Brisck ontwikkelt en bouwt op dit moment INICIO op het bedrijventerrein van het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord. INICIO wordt een locatie, die vooral geschikt is voor kleinschalige productieactiviteiten en proeffabrieken.

INICIO wordt gebouwd op het bedrijventerrein van het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in de nabijheid van het Cosun Innovation Centre en andere gevestigde bedrijven zoals Suiker Unie, Ad van der Vorst BV (VOPRI), Van Oers United en Actief Keramiek. Op de naastgelegen grootschalige glastuinbouwlocatie hebben zich bedrijven als Rijk Zwaan en Red Star gevestigd. INICIO is vooral gericht op het faciliteren van kleinschalige productieactiviteiten en proeffabrieken in de agro- en levensmiddelensector en biobased economy in een omgeving van innovatie, opschaling van productie en grootschalige productieactiviteiten.

INICIO bestaat, in de eerste fase, uit twee units met een oppervlakte van elk circa 1.000 m2. Deze units zijn uitermate geschikt voor (natte) productieprocessen in de agro- en levensmiddelensector en biobased economy. De units worden gebouwd volgens HACCP normen, hebben aansluitmogelijkheden voor alle nutsvoorzieningen en zijn flexibel in te richten voor diverse (proef)productieprocessen.

De eerste unit van INICIO is reeds verhuurd aan Suiker Unie, maar de tweede unit is vooralsnog beschikbaar. Geïnteresseerde gebruikers kunnen tijdens de afbouw nog invloed hebben op de kenmerken van deze unit, zodat deze aan alle wensen kan voldoen.

Het project zal in een recordtijd worden gerealiseerd, de eerste paal werd geslagen op 15 juni jl. en de oplevering zal plaatsvinden in augustus 2018. Aannemer van het project is Marqant Bouwmeesters uit Breda.

Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland

Het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland is gelegen aan de A4 in Dinteloord in de gemeente Steenbergen in West-Brabant tussen Rotterdam en Antwerpen. Het is een cluster van de bestaande suikerfabriek van Suiker Unie, een nieuw bedrijventerrein voor bedrijven uit de agro en food sector en biobased economy en daaraan gelieerd de grootschalige glastuinbouwlocatie. Door winstgevende symbiose en samenwerking (op het gebied van fysieke product- en reststromen, energie, installaties, utilities, personeel, opleiding, onderzoek en innovatie) hebben bedrijven binnen dit cluster meer mogelijkheden om invulling te geven aan hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Suiker Unie

Suiker Unie produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Er zijn suikerfabrieken in Dinteloord en Groningen en specialiteitenfabrieken in Puttershoek en Roosendaal. Het centraal kantoor is gevestigd in Dinteloord. De suikerfabrieken produceren, tijdens een ruim drie maanden durende campagne, suiker uit suikerbieten voor de industriële markt. Suiker Unie maakt onderdeel uit van Royal Cosun.

Royal Cosun is een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen en -ingrediënten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het assortiment is breed en veelzijdig. Van producten zoals suiker, inuline, alcohol en aardappelspecialiteiten tot samengestelde ingrediënten voor onder meer snacks, banket, zuivel, frisdrank en de foodservice sector. In al deze markten werken de Cosun-ondernemingen Suiker Unie, Sensus, Nedalco, Aviko, SVZ, Unifine Sauces & Spices en Unifine Food & Bake Ingredients nauw samen met hun klanten en leveranciers. Royal Cosun werd ruim honderd jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. Op dit moment telt de coöperatie bijna 10.500 leden/aandeelhouders. Inmiddels is Cosun, actief in Europa en Noord-Amerika, uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 4.325 medewerkers. De concernomzet bedraagt circa 1,4 miljard euro.

Voor meer informatie omtrent het project of de beschikbare unit kunt u terecht bij Brisck, 088-0202999.

Collage web